joi, 26 martie 2009

Nokia E51

Am norocul de a fi posesorul acestui telefon,asa ca fac un scurt review:

1.Exteriorul:Desi clasic,exteriorul este modern si aspectouos.Cu ecranul nu prea mare de 2.0 inchi 240×320,cu tastatura ce nu e QWERTY,dar totusi rapida,si cu carcasa spate din metal acest aspect ma multumeste.O singura problema:butoanele laterale,ce se apasa greu si nu sunt foarte confortabile.

2.Slot SIM si locul de card:Nu sunt prea multe de spus.Slotul de card e pregatirt de hot swap sau cum se zice,adica poti schimba cardul fara sa inchizi telefonul.

3.Software-ul:

a)Sa nu va asteptati ca telefonul sa porneasca repede.Se aprinde intr-un timp rezonabil.Temele din fabricatie sunt frumoase,dar daca sunteti un pic mai pretentiosi veti scapa de ele repede.Meniul de asteptare activa este foarte util si personalizabil.I love it.Daca aveti telefonul cumparat de la Orange,ordinea din meniu va fi schimbata,iar submeniul Setari din Instrumente va fi mutat pe pagina principala a Meniului.De asemenea,va recomand sa scapati cat mai repede de softul Orange,cel original mi se pare mai fain si mai util.

b)Aplicatiile instalate:Toti instalam aplicatii pe symbian.Telefonul are funcitia de Preluare in meniul principal cu niste cataloage dragute pline de aplicatii folositoare(traducator,antivirus etc).Insa,daca sunteti pasionati de multimedia,cu siguranta veti instala si aplicatii din alte parti.Pentru a putea instala majoritatea urmatia calea:Meniu-Instrumente-Sterari-Aplicatii-Manager Aplicatii si setati Instalare aplicatii:Toate pentru a nu avea probleme cu erorile de certificat.

P.S:Instalati temele pe tlefon,nu pe card,ca sa aveti un timp de raspuns al telefonului cat mai scurt.Instalarea de teme de pe card poate duce la blocarea telefonului pt. cateva secunde.

Per total,este un telefon grozav,ce a fost la un pret si mai grozav la BD-ul Orange(nu fac reclama Orange).Desi a fost facut pentru business,cu aplicatiile potrivite,telefonul functioneaza bine si pe partea de multimedia(de aplicatii voi vorbi intr-un articol viitor :D)

Daca vreti sa discutati intr-un super forum faceti-o la http://grou.ps/softheaven/talks .Asa ma ajutati si pe mine 
.

0 comentarii:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Home Improvement. Powered by Blogger